150 χρόνια Ελληνικός Τύπος στη Χώρα του Νείλου

Με μια μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε η ΓΓΕΕ τιμήθηκε η ιστορία και το έργο των τουλάχιστον 400 δημοσιογράφων που συνέθεσαν με το πολύτιμο έργο και την πένα τους την 150χρονη πορεία του Αιγυπτιώτικου τύπου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε βίντεο, ενώ έγινε και η παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος «150 χρόνια Ελληνικός τύπος στη χώρα του Νείλου», στο οποίο αποτυπώνεται η ιστορική διαδρομή του ελληνικού αιγυπτιώτικου Τύπου από το 1862 έως σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν ο ΓΓΕΕ, Λευτέρης Κρέτσος, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του ΥΠΕΞ, Δημήτρης Πλευράκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουινέας, ο πρόεδρος της Μόνιμης επιτροπής της βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο πρέσβης της Αιγύπτου, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο και η Αιγυπτιώτισσα επιχειρηματίας και χορηγός του λευκώματος, Αικατερίνη Σοφιανού-Μπελεφάντη.

Την παρουσίαση έκανε ο επιμελητής του λευκώματος, Νίκος Κάτσικας,ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο αιγυπτιώτης δημοσιογράφος, Νικόλας Βουλέλης.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν οι πρόεδροι των ελληνικών κοινοτήτων Καϊρου, Χρήστος Καβαλής και Αλεξάνδρειας, Ιωάννης Παπαδόπουλος.