Χαιρετισμός ΓΓ Ενημέρωσης & Επικοινωνίας στη Διάσκεψη για τον Προσκυνηματικό τουρισμό

H δυναμική ανάπτυξη του Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού, αποτελεί άμεση προτεραιότητα της εφαρμοζόμενης τουριστικής πολιτικής.

Αυτό τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών Διάσκεψης Ελλάδος και Ρωσίας για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λαγονήσι, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδος και Ρωσίας, με στόχο την άμεση προώθηση της τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Για το σκοπό αυτό, όπως ανέφερε η υπουργός, έχουν ήδη ξεκινήσει στοχευμένα οι προσπάθειες και διαπιστώνεται απο πολλές αγορές ισχυρό ενδιαφέρον για θρησκευτικές και προσκυνηματικές περιηγήσεις και προγράμματα σε προορισμούς στην Ελλάδα.

Χαιρετισμούς, απηύθυναν εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λ. Κρέτσος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι εισακούσθηκαν οι εισηγήσεις της κυρίας Κουντουρά και θα επιδιωχθεί να εγκριθεί μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Επίσης, ο πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) της Εκκλησίας της Ελλάδας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος, ενώ εκ μέρους της Ρωσικής πλευράς μίλησαν η κυρία Olga Yarilova της Διεύθυνσης Τουρισμού του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, η εκτελεστική διευθύντρια του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας κυρία Lomindre Maya, ο γενικός διευθυντής του προκυνηματικού κέντρου του Πατριαρχείου της Μόσχας κ. Sergiy κ.α.

Τοποθετήσεις και παρουσιάσεις έγιναν από το γενικό γραμματέα ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητες και στις δυνατότητες ανάπτυξης του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Ελλάδα, τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής πολιτικής & Ανάπτυξης κο Γ. Τζιάλλα, από Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες της χώρας, εκπροσώπους φορέων του Τουρισμού κ.α.